Miten kaikki alkoi?

Aficats kissalan tarina sai alkunsa, kun tuttavien allergian takia Raijan vanhempien luokse muutti vuoden ikäinen burmatyttö CH Kassaran Claudia "Misu" (BUR n, synt. 24.12.1987). Rotukissasta innostuneena koko perhe päätti vierailla kissanäyttelyssä. Näyttelyssä oli paikalla toinen toistaan kauniimpia burmia ja mukavia ihmisiä, jotka esittelivät Misun sukulaisia. Kotimatkalla päätettiin, että oma burmakin on vietävä näyttelyyn ja niinhän siinä kävi, kuten arvata saattaa, näyttelymaailma vei mukanaan ja sillä tiellä ollaan edelleen!

Näyttelyiden myötä kiinnostus kasvatusta kohtaan heräsi ja Misu päätettiinkin astuttaa. Pentueen isänä oli IC Amofra Flash Gordon (BUR c). Kolme pentua, kaksiruskeaa tyttöä ja yksi suklaa tyttö, syntyivät 26.7.1989. Toinen ruskeista tytöistä, CH Mama-Alcialon Afrodite "Afi", muutti Raijan luokse. Vuoden 1990 loka-marraskuun taitteessa oli aika astuttaa Afi, sulhasena oli PR&IC Jarain Banzai (BUR n). Pentueeseen syntyi 4.1.1991 viisi pentua, kolme ruskeaa poikaa, yksi sininen poika ja yksi sininen tyttö. Näistä kotiin äidin kaveriksi jäi ruskea poika Aficats Antonio "Antti". Antti oli mitä ihana luonteisin burmauros ja näyttelyissäkin saavutti Eurooppa Champion tittelin. Kasvatustyö jäi kuitenkin taka-alalle, oman perheen kasvaessa. Perheeseemme kuuluukin äiti Raijan ja isä Markun lisäksi kolme lasta, Julia (synt. 24.6.1991), Tom (synt.27.9.1995) ja Saga (synt. 12.12.2002).


Uusi sukupolvi

Suruksemme Afin ja Antin matkat maanpäällä, eivät kestäneet ikuisesti. Antti jouduttiin lopettamaan kesällä 2005 munuaisten vajaatoiminnan vuoksi. Afi oli jouduttu lopettamaan jo muutamaa vuotta aiemmin. Tällöin ajattelimme, ettei perheeseemme enää ikinä tule lemmikkejä, niin vaikee rakkaista luopuminen oli. Toisin kuitenkin kävi, kun alkuvuodesta 2006 Julialta kyseltiin rippilahjatoiveita, vastauksena oli kissa ja mieluiten sininen burmauros. Niin alkoi uuden pennun etsintä. Burmakissan ystävät ry:n kotisivuilta näimme, että tutulle kasvattajalle Fonsénin Miralle Seirene -kissalaan oli syntynyt pentue 25.1.2006. Pentueessa oli yksi punainen poika vielä vapaana, ja koska sinisiä pentuja ei ollut missään varattavissa, päätettiin lähteä katsomaan pentuja. Punainen poika hurmasi meidät täysin (ihana poika!) ja varasimme sen heti. Pääsiäisenä 2006 Romeo muuttikin meidän luokse. Tottakai Romeolle oli hankittava kaveri ja kuinka ollakaan Seirene-kissalaan syntyi toinen pentue 24.7.2006. Pentueen isä GIP&ECIsä-Brownin Icy Star, JW, DSM, DM (BUR n) oli hurmannut meidät eräässä näyttelyssä, joten pentueen ruskea poika varattiin meille. Pentue kasvoi Syväsalon Pirjon luona Pertunmaalla, siellä käytiinkin katsomassa tulevaa poikaamme, Tompan syntymäpäivälahjaa! Lokakuussa Pirjo toi Hugon meille ja siitä asti Romeo ja Hugo ovat olleet erottamattomat ystävykset! SUUUUUUURET kiitokset Miralle ja Pirjolle näistä ihanista pojista!

Poikien kanssa kierrettiin ahkerasti näyttelyissä ja ajatus uudesta kasvatusnaaraasta heräsi. Pirjon Hokkuspokkus -kissalaan syntyikin pentue 4.8.2007. Pentueen kilpparitytön ja lilantytön välillä arvottiin, kumpi olisi se meidän tyttö. Pentuja käytiin taas ihastelemassa ja lopulta kilpparin kaunis väritys sulatti sydämmemme ja se varattiin meille. 12 viikon ikäinen Veera haettiin Hämeenlinnaan, tyttö muutti Raijan vanhempien luokse sijoitukseen. Veeran kanssa jatkettiin näyttelyissä käyntiä ja jo ensimmäisessä näyttelyssään Veera oli tuomarin paras!


Veera löytyykin kaikkien, uudenpolven Aficats -burmien takaa. Pentueita meillä syntyy harvakseltaan ja kaikki pennut kasvatetaan rakkaudella. Kasvatuksessamme pyrimme saamaan aikaan terveitä, rodunmukaisia burmia!

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää meistä ja/tai haluaisit tulevaisuudessa toimia Aficats -pennun omistajana tai sijoituskotina, ota rohkeasti yhteyttä! Käymme myös ahkerasti näyttelyissä, joten tervetuloa moikkailemaan sielläkin!!Yhteystiedot:
Raija Alonen ja Julia Järvinen
Hämeenlinna / Janakkala (Turenki)

puh. 050 407 8863 / 050 514 2250
alonen.raija@gmail.com / julia.s.jarvinen@gmail.com


Using Format