22.-23.7.2017 SUROK, Hämeenlinna. Lähinäyttely, niin paikalla olitiin molemmat päivät. Julia työskenteli myös assistenttina, joten kiirettä piti ja mm. kilpparit arvostelleiden tuomareiden TP-valinnat meni kumpanakin päivänä ohi, onneksi oli avustajia ja kissat sentään pääsivät ajallaan oikeaan paikkaan. Sen kummepaa menestystä ei tullut, mutta molempina päivinä Divalle ja Nallikselle CAPSit, ne mitä lähdettiin hakemaankin. 


20.5.2017 PIROK, Tampere. Nallikselle ja Divalle sertit, jälkimmäiselle lisäksi NOM.

8.4.2017 TUROK, Turku. Diva, Nallis ja Tähkä saivat kaikki sertinsä. Nallis pokkasi BIS-siitosuros palkinnon Tähkän, Oivan ja Deisin tuloksilla. Kiiitos!


17..12.2016 RUROK, Karkkila. Diva ja Tähkä saivat sertinsä. Dio ensikertalaisena hurmasi kaikki ulkomuodollaan ja upealla käytöksellään, tuloksena EX1.


26.11.2016 TUROK, Turku. Diva CAPS NOM.


15.10.2016 ERY-SYD, Drive-In, Helsinki. Diva CAPS.

11.6.2016 ERY-SYD, Drive-In, Hyvinkää. Kaikki burmat olivat arvostelussa samalla tuomarilla, Bobby Funkilla. TP-valinnassa kastraattinaaraita oli kaksi, Diva ja siskonsa-Mimi. Tuomari tykkäsi enemmän Divasta, joten tuloksena CAPS NOM!

22.5.2016 PIROK, Tampere, burmien erikoisnäyttely. Kaikki saivat sertit, tämän lisäksi Romeo oli NOM + VET NOM, paneelissa ei ääniä irronnut.
Nalliksen kanssa osallistuun myös Karnevaali -erikoisluokkaan, jossa sijoituimmekin PUNK!-tyylillämme kolmansiksi! Lisäksi Diva, Nallis, Oiva ja Oivan lapset muodostivat yhdessä toisen pisimmistä sukupolviketjuista.
Julia ja Raija olivat molemmat hommissa järjestämässä erikoisnäyttelyä, joten päivä meni melkoisessa hulinassa! Koko meidän porukan tulokset olivat tällaiset:
Greta EX1 (/2), NOM
Eemeli CAP
Nallis CAPS
Romeo HP, NOM + VET NOM
Saara HP, BIV + VET III
Diva CAPS

 

16.-17.4.2016 RUROK, Helsinki, SW16. Suomessa järjestettiin ensimmäistä kertaa Scandinavian Winner -näyttely, joten pakkohan se oli lähteä katsomaan millaista meininki siellä on. Pienenä porkkanana toimi myös se, että näyttelyssä saadut sertit vastaavat ulkolaisia sertejä. Nallis ja Diva saivat molemmat CAPSit, joten heidän kanssaan ei ole välttämätöntä enää ulkomaille lähteä! Lisäksi Diva yllätti ja oli Veikko Saarelan NOMinointi sunnuntaiseen paneeliin. Paneelissa ei ääniä tullut, mutta pelkästään nominointi näin isossa näyttelyssä on jo hieno saavutus!!


12.-13.3. KES-KIS, Jyväskylä. Tähkälle molempina päivinä CAC, joten ensimäinen tittelikin on nyt ansaittu! Neiti on nyt siis Champion. Nallikselle myös sertit molempina päivinä, joten sunnuntaina valmistuttiin GIPiksi! Sunnuntaina paikalla oli suklaita kastraatteja kaikkiaan neljä, joten värin paras -kilpailukin käytiin. Tällä kertaa tuomari piti eniten Nalliksesta, joten tuloksena BIV!


23-24.1.2016 SUROK, Lahti. Lauantaille oli ilmoitettuna vain Nallis, mutta Tähkäkin oli paikalla isänsä seurana ja tapaamassa siskojaan Helinää ja Deisiä. Siskosten lisäksi paikalla oli myös suklainen Oiva-poika ja näin ollen Nalliksella siitosluokka. Nallis ja Oiva saivat sertinsä, suklaakilpparisiskokset hävisivät molemmat kilpailijoilleen, joten tuloksina EX2. Nämäkin tulokset kuitenkin riittivät tuomaan Nallikselle parhaan siitosuroksen tittelin! Itse olimme jo näyttelypaikalta poistuneet ennen paneelin päästyä siihen kohtaan, joten Kososen Tuija kävi palkinnot pokkaamassa! Kiitos siitä! :)
Sunnuntaina suunnattiin jälleen Lahteen, tällä kertaa molemmat N & T olivat arvosteltavina.  Tähkän lisäksi Nalliksen jälkeläisistä paikalla oli Deisi ja lila Emmi-tyttö, Nalliksen ensimmäisestä pentueesta. Kaikki saivat sertinsä ja tämän lisäksi isä ja Deisi-tytär nappasivat paneelipaikat! Nallis sai paneelissa yhden äänenkin, voiton mennessä kolmellä äänellä ocicatille! Nalliksen siitospisteet vain kasvoivat lauantaisesta ja jälleen siitosluokan voitto osui kohdalle! Suuret kiitokset upeille lapsille! Toivottavasti saadaan jatkossakin siitosluokkia kasaan! :)


12.12.2015 RUROK, Karkkila. Nallis, Tähkä, Fiia ja Oiva. Suklaille kaikille sertit, Tähkällä oli jälleen kilpailija, joten tuloksena EX2. Näillä tuloksilla Nallis kuitenkin pokkasi parhaan siitosuroksen tittelin! Nalllis ja hänen hienot lapsensa ♥♥♥♥


28.11.2015 TUROK, Turku. Mukana Saara, Diva, Nallis, Tähkä ja Eemeli sekä Oiva ja Fiia. Diva sai vihdoin viimeisen CAGPIB serttin ja valmistui GIPiksi! Paikalla oli myös Divan ja Saaran lisäksi kolmas kilpparinaaras, joten saatiin kasaan värinparas valinta. Tuomari tykkäsi eniten Divasta, joten tuloksena GIP BIV. Nallis oli ainoa suklaa kastraatti ja sai sertinsä kehujen kera! Oiva ja Fiia saivat myös toiset CAC-sertinsä, vaikka Fiialla jopa oli kilpailija! Tähkällä ei sitten niin hyvin mennytkään. Neiti vietti näyttelyssä 1-vuotissyntymäpäiviään ja kisasi ensimmäisestä sertistä. Valitettavasti vastassa oli toinen vanhempi, kropaltaan paljon kehittyneempi suklaakilppari, jolle tuomari sitten sertin antoi, vaikka Tähkästä pitikin kovasti. Sinisiä ei ollut paikalla kuin kaksi leikkaamatonta, joten niistä ei värin parasta tullu, Eemelin tuloksena EX1.


19.9. ERY-SYD, Helsinki (kansallinen näyttely). Mukana olivat Tähkä, Nallis ja Eemeli. Kansallisessa näyttelyssä arvostellaan ainoastaan luokat 9-17, joten luokassa 6 kilpaileva Nallis ei voinut osallistua tuomarin arvosteluun, mutta oli kuitenkin mukana kisaamassa siitosluokassa. Tähkä ja Eemeli olivat molemmat arvostelussa Sirpa Lindelöffillä ja tuloksena kummallekin oli EX1. TP-valinnassakin käytiin, mutta jatkoon ei päästy. Nalliksen lapset Oiva ja Fiia olivat arvostelussa Mira Fonsénilla. Molemmat saivat sertinsä ja kutsun TP-valintaan. TP-valinnassa Oivalla oli vastassaan abessinialainen ja Mira pohtikin valintaa pitkään, mutta päätyi lopulta lähettämään Oivan paneeliin. Fiia vastassa oli monta kilpailijaa, neiti oli hieman kiukuttelevalla tuulella, mutta oli kuitenkin ihan käsiteltävissä. Paneeliin naaraista meni kilpikonna burma. Kolmos kategoriaa oli arvostelemassa kaksi tuomaria, toinen nominoitu uros oli hieno ocicat. Molemmat tuomarit kuitenkin pitivät enemmän Oivasta, joten nuoresta herrasta tuli BIS-uros. Näillä lasten hienoilla tuloksilla Nallis oli BIS-siitosuros, pistein 104,4!!


6.9. PIROK, Sastamala. Olimme Eemelin kanssa ensimmäistä kertaa järjestetyssä Tupla tai Kuitti -näyttelyssä. Yhden näyttelypäivän aikana oli siis mahdollista saada kaksi arvostelua. Eemelin tuomarit tykkäsitvät kyllä pojasta, mutta ensimmäisenä arvostellut tuomari piti enemmän cremestä burmapennusta, joten ei edes kutsunut Eemeliä TP-valintaan. Toisen tuomarin TP-valinnassa käytiin, jouduin herättämään Eemelin kesken makeimpien unien, eikä esiintyminen valinnassa ollut kovin mallikelpoista. Tuomarin mielestä silmien olisi pitänyt olla avoimemmat, mutta kun toinen oli vielä ihan unessa.. :p Paneeliin meni siis toinen pentu ja Eemeli sai jatkaa loppupäivän uniaan häkissä. Itse olin näyttelyssä assistenttina ja näyttelyn luonteen vuoksi päivä meni erittäin nopeasti. Paneelissakin olin pitkästä aikaa kantamassa kauniita kissoja ja muutama BIS-kissakin tuli esitettyä. Kaikkiaan kiva näyttelypäivä! :)


29.8. RUROK, Hyvinkää. Mukana olivat Romeo, Diva sekä Eemeli. Romeon tuomarina oli Jarmo Räihä, joka piti herrasta erittäin paljon ja saatiin paljon kehuja! TP-valinnassa mainittiin, että paneelitason kissa Romeokin on, mutta tällä kertaa (jo pelkän käyttäytymisenkin ansiosta) paneelipaikka meni hienolle, ruskealle Into-burmalle, joka nappasi lopulta itselleen BIS-tittelin. Divalla oli jälleen sama kilpailija vastassa kuin Hämeenlinnan näyttelyssäkin, tuloksena jälleen EX2. Eemeli oli mukana ensimmäistä kertaa, tuomari tykkäsi pojasta erittäin paljon ja kehuja sateli. TP-valinnassa oli vastassa kaksi muutakin pentua, mutta meidän pikkumies oli vienyt tuomarin sydämen täysin, joten paneelipaikka napsahti Eemelille. Paneelissa vastassa oli muitakin hienoja burmapentuja, joten kilpailu oli kovaa. Eemelin oma tuomari vertasi paneelissa Eemeliä toiseen burmapentuun ja päätyi antamaan äänensä sille. Ei siis Eemelille ääniä paneelissa. Poikaa hieman jännitti paneelitohinat, mutta Pertin varmoissa käsissä käyttäytyi kuitenkin mallikkaasti!


25.7. SUROK, Hämeenlinna. Kotinäyttelyssä paikalla olivat Romeo, Diva, Nallis ja Tähkä. Tytöillä oli molemmilla vastassa kilpailijat samassa luokassa, Tähkällä jopa kaksin kappalein. Diva hävisi venäläiselle kilpailijalleen, joten tuloksena oli EX2. Tähkän kilpasiskoista toinen oli Helinä-sisko, tuomari tykkäsi enemmän Tähkästä, jota vertasi kolmanteen suklaakilppari nuoreen. Tuomarin mielestä kolmas nuori oli parempi, joten Tähkänkin arvostelu tuloksena oli EX2. Nalliksen tuomari tykkäsi pojasta kovasti, tuloksena CAGPIB. Romeon tuomari ei juuri hyviä puolia herrasta löytänyt, varsinkin kun käyttäytyminenkään ei kovin mallikelpoista ollut. Mikäli Romeo olisi ollut tuomarin ainoa kastraattiuros, olisi se jättänyt sen sertittä. Onneksi muitakin kastraattiuroksia paikalla oli, joten Romeo sai viimeisen CAPSinsa ja valmistui SUPREME PREMIERIKSI! Jes! Veteraani arvostelussakin Romeon kanssa pyörähdettiin, mutta sielläkään menestys ei ollut päätä huimaavaa, tuloksena "Arvosteltu". Romeo sai SUROKilta valmistumislahjankin: täyden leimakortin ja lasilautasen. Niistä suuuuuuret kiitokset SUROKille!!


27.-28.6. FELIX, Tallinna. Nalliksen kanssa lähdettiin tavoittelemaan ulkomaanserttejä ja ihan kivastihan tuo viikonloppu menikin. Nallis oli molempina päivinä ainoa kastraattiuros tuomarillaan, joten sertien lisäksi tuloksena molempina päivinä NOM. Lauantaina ei paneelissa tullut yhtään ääntä ja sunnuntaina emme edes ehtineet jäädä odottamaan paneelia, sillä piti kiiruhtaa satamaan, ettemme myöstyneet laivasta. Hieno saldo viikonlopulta! 


13.6. KES-KIS, Jämsä.

Mukana Nallis ja Tähkä. Nallikselle saatiin odotetusti 8 luokan toinen kotimainen CAPIB. Suklaista kastraateista tuli myös värin paras valinta, voitto meni toiselle hienolle konsulttikollille. Tähkällä oli jälleen kilpailija, mutta tälläkin kertaa tuomari piti enemmän Tähkästä, joten tuloksena EX1. TP-valinnassakin pyörähdettiin, mutta paneeliin jatkoi hieno bengali. Joten pääsimmekin hyvissä ajoin, noin neljän aikaan, lähtemään kohti kotia!


24.5. ERY-SYD, Hyvinkää.
Mukana Nallis ja Tähkä. Nalliksen tuloksena EX1 CAPIB. Tähkän kanssa olikin jännittämistä, sillä suklaakilpparipentuja oli paikalla kaikkiaan kolme, pikkuneiti esiintyi kuitenkin edukseen ja lopulta arvostelutulos oli EX1, BIV!! Nallis osallistui lapsiensa tuloksilla myös siitosluokkaan, pisteitä kertyi 91,5000!


23.5. ERY-SYD, Hyvinkää. Mukana Romeo, Diva ja Saara. Romeolle toiseksi viimeinen CAPS ja toinen sija veteraaneissa, Saaralle KM ja Divalle BIV + NOM!


9.5. PIROK, Tampere. Mukana olivat Romeo, Nallis, Tähkä ja Diva. Tuntui, että kaikki meni taas päivän aikana päällekäin. Tuija esitti Nalliksen tuomarille, tuloksena EX1 CAP PR. Samaan aikaan Julia oli Romeon kanssa toisella pöydällä, herra sai kovasti kehuja ja yhdeksännen CAPS sertin. Romeo osallistui myös veteraaniluokkaan, jonka kanssa päällekäin oli tyttöjen TP-valintoja. Romeon ehdin veteraani arvostelussa esittää, sijoitus hienosti toinen. Tosin tuomari ei edes odottanut paikalle loppuja veteraaneja, vaan arvosteltuaan paikalla olleet (kaksi, Romeo ja eurooppalainen) valitsi voittajan ja that's it. 
Tytöt esiintyivät myös hienosti. Tähkän tuloksena EX1 BIV (jeesshh!) ja Divan EX1 CAGPIB. Molempien tyttöjen TP-valinnoissa käytiin pitkää mietintää, mutta lopulta kumpainenkaan ei paneeliin päässyt. Kiireestä huolimatta näyttelypäivä oli oikein mukava ja Tähkän BIV erittäin iloinen yllätys! :)


11.4. RUROK, Helsinki. PetExpo -messujen lomassa Nallis ja Tähkä piipahtivat myös arvostelussa. Tähkälle tuloksena EX2, saatesanoilla: liian vilkas... Nallis puolestaan sai paljon kehuja ja toisen CAP -sertinsä. TP-valinnassa Nallis siristeli silmäänsä niin, että paneelin pääsi somali.

Oiva ja Fiia, Nalliksen ja Sessan pentueesta, osallistuivat myös näyttelyyn. Oivan hieno, ensimmäisen näyttelyn tulossaldo oli EX1 BIV NOM ja yksi ääni paneelissa! Fiian tulos EX1, värinparhaan mennessä veljelle. Pentujen hienoilla tuloksilla Nallis osallistui myös siitosluokkaan, johon pisteitä kertyi 96,00. Näillä pisteillä Nallis olikin BIS-siitosuros kolmoskategoriassa! Hienoa :)
Nallis ja Tähkä olivat koko viikonlopun BKYn messuosastolla rapsuteltavina ja kyllähän nuo nauttivat huomiosta. Useita kuvaajiakin kävi heitä kuvailemassa ja ainakin ISTV:n videolla molemmat pyörähtävät. Videon voi katsoa TÄÄLTÄ.


7.3.2015 URK, Kirkkonummi. Divan hieno saldo näyttelyssä EX1 CAGPIB NOM! Ja paneelissakin irtosi yksi ääni!


14.2.2015 KES-KIS, Jyväskylä. Ystävänpäivä vietettiin mukavassa seurassa Jyväskylän näyttelyssä Nalliksen kanssa. Poika sai hyvän arvostelun ja ensimmäisen sertin kastraattisarjassa. Massaa täytyisi vielä jostain pojalle kerätä lisää, mutta kaikki ajallaan..
Näyttelyssä oli myös Nalliksen jälkeläisiä ensimmäisestä pentueesta! Valitettavasti Nalliksen pojan mielestä näyttelytouhut ei ole häntä varten ja hänet vedettiin pois arvostelusta, näin ollen siitosluokka jäi saamatta. Oli kuitenkin mahtavaa nähdä lapset ja mieltä lämmitti myös Nalliksen Emmi-tyttären hieno päivä näyttelyssä! Tuloksena EX1 (voittaen siskonsa) ja NOM, paneelissakin hienolle tytölle irtosi yksi ääni. Onnea! :)


8.11.2014 ERY-SYD, Espoo. Tälläkertaa mukana Divan lisäksi oli punainen paholaisemme Romeo. Romeo on oppinut käyttäytymään yllättävänkin kauniisti, en tiedä onko se vain iän tuomaa charmia vai vaikuttaako pelkästään Raijan kotiin jättäminen käytökseen näin positiivisesti! ;)
Näyttely oli Drive-in tyylinen ja olinkin suunnitellut, että kotimatkalle päästään heti veteraaniarvostelujen perään. Noh, toisin kävi. Romeo sai hyvän arvostelun ja lopuksi nappasi itselleen paneelipaikankin. Divalla oli TP-valinnassa vastassa tämän vuoden WW, joten odotetusti Divan tie tyssäsi TP-valintoihin.
Romeo osallistui myös veteraaniluokkaan, jonka seurauksena Julian leuka meinasi loksahtaa lattiaan. Tähän mennessä Romeon veteraani sijoitus on aina ollut toisiksi viimeinen, mutta tällä kertaa yllätys oli suuri. Ensin Romeo sijoittui urosten ykköseksi ja tämän jälkeen tuomari (Martti Peltonen) vertasi meitä veteraaninaaraaseen. Romeon upea punainen väri ja komea ulkomuoto olikin kovasti tuomarin mieleen. Näin ollen arvostelutulos oli 1 NOM BIS -vet. Uskomatonta!
Paneelissakin Martti Peltonen äänesti Romeota, mutta voitto meni kahdella äänellä hienolle ocicatille!


11.10.2014 URK, Kirkkonummi. Diva CAGPIB, Nallis CAC.


6.9.2014 PIROK, Sastamala. Diva ja Nallis osallistuivat näyttelyyn! Divan tuloksena EX1 CAGPIB, Nallikselle ensimmäinen EX1 CAC.


16.-17.8.2014 FELIX, Tallinn. Divan lisäksi matkassa oli mukana Tuija Sessan kanssa sekä Piritta Harmi-britin kanssa. Lisäksi meillä oli lainassa Marikan Lola-rouwa. Lauantaina Diva ja Lola olivat molemmat Martti Peltosella. Sertit tuli ja sitä myötä uudet tittelit IP. TP-valinnassa Peltonen kuitenkin tykkäsi Lolasta enemmän ja Diva sai lepäillä loppupäivän. Paneelissa Lola ja Harmi olivat vastakkain, äänet menivät 3-1 Lolan eduksi. Lola osallistui vielä Best of Best valintaan, jossa äänet menivät ensin tasan 1-1-1-1, tämän jälkeen viides tuomari valitsi voittajan, brittiuroksen. Mutta kertakaikkiaan hieno päivä! :)
Sunnuntaina menestys vain jatkui. Divan tuomarina oli Martin Kabina, hän arvosteli kaikki kolme kastraattinaarastaan peräkkäin ja valitsi tämän jälkeen tuomarin parhaansa, joka tällä kertaa oli meidän Diva, jes! :) Lola oli arvostelussa Marina Vinkelillä ja tämän ainoana kastraattinaaraana jatkoi myös paneeliin. Harmi-britille avautui myös paneelipaikka, joten kaikki meidän matkassa olleet kastraattinaaraat kisasivat keskenään :p Neljäskin osallistuja paneelissa oli, mutta kaikki äänet tulivat jälleen meidän kissoille. Lola vei voiton, mutta Diva ja Harmi saivat molemmat yhdet äänet, eli tilanne oli 2-1-1. Mahtavaa! Sessakin sai molempina päivinä sertinsä, vaikka neitoa kovasti näyttelyssä ujostuttikin. Lauantaina Sessa valmistui IC:ksi! Kaikenkaikkiaan näyttelyreissu oli ihan huippuhauska - ja sehän on pääasia! :)


26.-27.7.2014 SUROK, Helsinki. Divan kanssa molempina päivinä, tuloksena 2 x CAPIB. Tuomareina Sebastian Pruchkniak ja Anne Paloluoma.


24-25.5.2014 Viikonloppu vierähti Drive-In näyttelyssä Hyvinkäällä. Lauantaina tuntui TODELLA kummalliselta lähteä näyttelyyn vasta yhdeksän aikaan aamulla, mutta vielä oudompaa oli sunnuntaina olla jo puolilta päivin kotona :p Diva käyttäytyi mallikkaasti ja molempina päivinä saatiin CAP sertti, joten neito on nykyään Premier! Drive-in näyttelyssä burmista valittiin vain yhdet kustakin sarjasta odottamaan TP-valintoja. Etenkin lauantain tuomari, Marianne Roth, tykkäsi kovasti Divasta ja miettikin hetken jatkoon menijää, mutta valisi lopulta hienon WW13-Gizin! Myös sunnuntaina Gizi meni jatkoon ja tästä syystä päästiin kotiin jo hyvissä ajoin!
Se ettei menestystä tullut ei kyllä harmita, sillä kaunis kesäinen viikonloppu olisi kyllä ollutkin vähän turhaa tuhlata kuumassa hallissa ;)

                 

10.5.2014 Romeon, Hugon, Divan ja Saaran kanssa Tampereella. Tytöille sertit ja pojat yllättivät: molemmat NOM. Romeo kieltämättä käyttäytyi yllättävänkin kauniisti! Ja Kati esitteli Romeon upeasti paneelissa. Ääniä kummallekaan ei tainnut tulla, mutta olihan tuo jo aivan mahtava suoritus! :)
Pojat olivat myös veteraaniluokassa, mutta siellä kilpailu on todella kovaa ja tällä kertaa saatiinkin tyytä sijoihin 4. Hugo ja 5. Romeo.


28.12.2013 Hugon ja Nalliksen kanssa Kirkkonummella.

Hugo HP ja Vet-4, Nallis EX2.

                   

23.11.2013 Hugon ja Nalliksen kanssa Turussa.

Hugo HP, BIV, NOM ja Vet-2, Nallis EX1.

    

8.9.2013 Tampere, muut saivat jäädä kotiin, mutta Nalliksen kanssa oltiin näyttelyssä koko viikonloppu. Sunnuntainakin poika käyttäytyi varsin mallikkaasti ja arvostelutulos olikin EX1, BIV.

                 

7.9.2013 Tampereella, Burmien erikoisnäyttely! Aivan mahtava päivä, burmia oli kaikenkaikkiaan ilmoitettuna 113 kpl. Paljon kilpailua siis oli! Tämän lisäksi oli myös erikoisluokkia, joissa meidänkin kissoja esiintyi! Tässä päivän tulokset:

Romeo CAPS + Vet-3

Hugo HP, NOM + Vet-NOM

Veera CAP, PR, BIV

Saara HP

Nallis EX1, BIV, NOM

Mindi EX1

                   

Kaikkien näiden lisäks, Nallis pokkasi ykkössijan kroppaluokassa ja oli tuomarin päivän paras kissa! Veera palkittiin Äänekkäimpänä burmana ja samassa kategoriassa Romeo sijoittui kolmanneksi.

                   

             

Kuva: Pekka Savolainen

Kuvassa Saara arvostelussa, tuomarina Lotte Borch.

Using Format